Roslagsdietisten

Åsa Bergholtz, legitimerad dietist

Några nöjda kunder säger så här:

 

"Jag har under 2014 haft förmånen att samarbeta med dietist Åsa Bergholtz. Tillsammans har vi drivit Matskola för äldre på Södermalm. Aktiviteten riktade sig til seniorer i eget boende och innefattade 2 tillfällen/grupp. Målsättningen var att ge tips om enkla, närings- rika måltider och ge möjlighet att göra nya bekantskaper. Matskolan förlades till en öppen träfflokal för seniorer. Vi utvecklade konceptet och hade aktivitet på äldreboenden, både med demensinriktning och somatisk inriktning, där vi tillsammans med de boende och personal lagade enklare mellanmål och desserter. Målsättningen var att inspirera personal att tillsammans med de boende utföra denna typ av aktivitet. Åsa har med sin kunskap, värme och humor berikat årets måltidsarbete och jag kan varmt rekommendera hennes tjänster."

Catharina Montgomery, Leg. Arbetsterapeut

Äldreomsorgens utvecklingsgrupp, Södermalms Stadsdelsförvaltning 

 

"Vi hade utbildning med dietist Åsa Bergholtz för samtliga undersköterskor  i vår verksamhet kring mat och allt runt matsituationen, detta var mycket uppskattat och gav ny inspiration till att göra måltidssituationen för våra gamla till en riktig glädjestund"

Ewa Svensson, verksamhetschef

Gästhemmet Edsby slott AB 

 

 "Kursinnehållet var anpassat efter vårt behov. Åsa anpassar sig efter personalens kompetens och språknivå, väl bemötande, och hon kan skapa en atmosfär där deltagarna kan känna sig bekväma och trygga för att ställa sina frågor"

Farah Abedin, regionschef 

Enklare Vardag AB  

 

"Vi har haft stor nytta av Åsas kunskap som dietist i samband med att vi har haft hälsogrupper tillsammans med patienter på våra rättspsykiatriska avdelningar. Hon kunde på ett tydligt och pedagogiskt sätt förklara vikten av att tänka på vad man äter"

Lenita Forsell, Arbetsterapin

Rättspsykiatriska kliniken, Löwenströmska sjukhuset  

 

"Furuhöjden Rehabiliteringshem har avtal med Landstinget för rehab inom bl.a. kirurgi och neurologi. Vi har samarbetat med Åsa under några år och har haft stor nytta och glädje av hennes kunskaper och kompetens för personalutbildning och information till våra gäster. Hon har snabbt blivit en etablerad del i Furuhöjdens verksamhet och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete."

Ewa Einerth, VD

Furuhöjden Rehabiliteringshem AB  

 

"Vi 75+are på Sikreno i Stocksund hade en verkligt intressant timme när vi lyssnade till Åsa Bergholtz föredrag "Bra mat för äldre" i november. Åsa skapade genast en förtrolig stämning. Talade utan mikrofon hörbart för alla och förklarade redigt och lättfattligt de senaste rönen när det gäller mat för äldre. Timmen drog ut på tiden för publiken ställde många frågor. Både instruktivt och intressant tyckte alla när de belåtet gick att äta middag med den nyvunna insikten att en 70-årings BMI bör ligga på minst 22 och att det bara är bra att vara lite mullig i den åldern. Jag har redan rekommenderat Åsa som föredragshållare till ett äldreboende i Vasastan, där jag har goda vänner."

Jane Fredlund

Husrådet, Brf Sikreno Strand